Advies nodig?
Bel 010 - 2 888 444

Luchtdicht bouwen

LUCHTDICHT BOUWEN

Om de energieprestatie van een gebouw te maximaliseren is luchtdicht bouwen essentieel. Luchtdicht bouwen zorgt ervoor dat er geen ongewenste luchtstromen van binnen naar buiten ontstaan of van buiten naar binnen. Luchtdicht bouwen is belangrijk omdat het bijdraagt aan het comfort in het gebouw, energiebesparing, behoud van de constructie, waterdichtheid en geluidwering. Ook dringen geuren minder binnen enĀ is de kans op brand kleiner wanneer er geen kieren, openingen of naden zijn. Breur werkt al geruime tijd met de producten van o.a. Illbruck, Soudal en Den Braven. In ons adviesrapport zetten we precies voor u op een rij welke producten op welke wijze moeten worden toegepast. Benieuwd wat Breur voor uw project kan betekenen? Neem contact met ons op.

Luchtdicht bouwen in vier fasen

Een goed luchtdicht gebouw begint bij het ontwerp. Diverse producenten ontwerpen al meer dan 35 jaar producten waarmee luchtdicht bouwen mogelijk wordt. Tijdens de ontwerpfase is het van belang om de eisen te vertalen in een energieconcept. Breur begeleidt u graag bij dit proces. We zorgen ervoor dat u advies krijgt over de detaillering van aansluitingen en afdichtingen.

Tijdens de uitvoering zorgt Soudal voor de infiltratie doorberekeningen. Een erkende applicatiebeheerder borgt de garantie van de applicatie en de toegepaste producten. Vervolgens wordt de luchtdichtheid gemeten. Deze metingen kunnen worden verricht voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Tot slot wordt de Technische Inspectie Service verklaring afgegeven wanneer de luchtdichtheid aan alle eisen voldoet.

Bouwen is vaak maatwerk. Breur ondersteunt u met een technisch adviesrapport voor ieder project waarin we aangeven welke producten van welke leverancier u kunt gebruiken om een gebouw luchtdicht te maken. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem contact met ons op.