Reductie

Reductie binnen Breur

Breur neemt zo veel mogelijk maatregelen voor een jaarlijkse CO2-reductie. Om in 2022 tot een CO2-reductie te komen, hebben wij het onderstaande plan van aanpak opgesteld. Dit plan bevat de lijst met CO2-reducerende maatregelen voor Breur en een kwantitatieve indicatie op bedrijfsniveau van de beoogde bijdrage van elke maatregel aan de doelstellingen.

Het plan van aanpak is opgesteld aan de hand van het protocol van Greenhouse Gas. Ons plan is vormgegeven aan de hand van de drie scopes van Greenhouse Gas. Wij hebben onze maatregelen gekoppeld aan de doelstellingen van een van de drie scopes.

Scope I 

  • Gasverbruik: Ons streven is om voor 2022 ten opzichte van het referentiejaar 2018 naar een jaarlijkse besparing van 2% voor het gasverbruik te gaan. Onze vestiging in Gouda is zeer energiezuinig en uitgerust met warmtepompen. Dit zal voor een grote afname in het gasverbruik zorgen. Ook proberen wij onze medewerkers bewust te maken van hun verbruik. In samenhang met moderne regeltechnieken zijn wij van mening dat het reduceren van het gasverbruik zeer haalbaar is!
  • Brandstofverbruik: voor 2022 streven wij naar een reductie van 2% voor het relatieve brandstofgebruik. Afhankelijk van de groei van onze onderneming en onze omzet zullen meer leveringen plaatsvinden en het brandstofverbruik toenemen. Wij  meten het brandstofverbruik dan ook per levering. Door een slimme routeplanning is het mogelijk om het brandstofverbruik per levering te verminderen. Ook is ons wagenpark uitgerust met bestelauto’s met Euro-6 motoren en rijden wij steeds vaker elektrisch. Wij zetten onze lijn voor CO2-reductie voort en streven naar nog minder uitstoot per levering! 

Scope II 

  • Elektriciteitsverbruik: voor ons elektriciteitsverbruik streven wij voor 2022 naar een besparing van 2%. Het vervangen van onze verlichting en computers voor energiezuinigere exemplaren zal hier zeker bij helpen. Door bewustzijn bij onze medewerkers te creëren over hun energieverbruik pakken de energiebesparing samen aan. Alleen samen bereiken we de beste resultaten!

Scope III 

  • Transport naar Breur: onze klanten hebben veel vertrouwen in ons, waardoor onze omzet en daarbij behorende leveringen zijn toegenomen. Dit heeft als gevolg dat ook  onze inkomende zendingen zijn toegenomen. Wij dragen zorg voor het zo veel mogelijk combineren van onze bestellingen, waardoor de inkomende transporten bij Breur zijn afgenomen. Breur zal alles doen om de inkomende zendingen zo laag mogelijk te houden!
Wij staan uiteraard open voor tips om onze CO2-reductie nog verder te reduceren. Voor tips of vragen over ons beleid kunt u contact opnemen met onze Duurzaamheidscoördinator via het telefoonnummer 010 – 2 888 406.